Начин на приготвяне
В купа с хладка вода разтваряме маята след това прибавяме катъка, яйцето, сол и захар и разбиваме хубаво с миксер до хомогенна смес.
След това махаме приставките на миксера и слагаме при ставките за тесто. При непрекъснато разбиване с миксера добавяме по малко брашно. Трябва да се получи леко лепкаво тесто.
Оставяме тестото да втасва за около 30 минути. След като тестото втаса, загряваме олиото, мажем ръцете с олио вземаме по малко тесто, оформяме бързо мекички и пускаме да се пържат.
Тестото ще е много меко, внимавайте да не се късат мекиците. След като се изпържат и от двете страни, ги изваждаме. Мекичките ще са хрупкави отвън и меки и пухкави отвътре.
Коментари