Начин на приготвяне
Този чийзкейк е изключително бърз за правене и уникално вкусен. Просто всичко е въпрос на добро подреждане на стъпките. Следвайте ги:
Почиствате ягодите, разрязвате ги на 2, слагате ги в тигана, заливате ги със захарта и последно водата. Оставяте ги десетина минути да поврат.
Разтопявате маслото, блендирате бисквитите и ги смесвате с маслото. Добавяте и прясното мляко. Намазвате си форма с падащо дъно с част от маслото и изсипвате сместа за блата. Моята форма беше 17 см. Слагате да стегне във фризера.
Разбърквате крема сиренето със заквасената сметана и пудрата захар. Разтваряте желатина на водна баня според указанията и изсипвате половината в получения крем.
Изсипвате крема в ринга и отново прибирате във фризера.
Ягодите ви вече са готови, махнете ги от котлона и изсипете останалия желатин. Оставете да изстине десетина минути и изсипете сока в ринга. Наредете ягодите според вкуса ви и приберете ягодовия чийзкейк във фризера.
Вие сте готови за няма и 20 минути. Остава само да го изчакате да стегне. Моя ягодов чийзкейк го извадих след 30 минути. И беше готов за консумация. Приятен апетит!
Вижте също как да си направите ягодова торта или класическото ягодово дайкири.
Коментари