Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони с гъбен сос и чесън

Макарони с гъбен сос и чесън

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9812k2
Макарони с гъбен сос и чесън
Снимка: Наталия Петрова
1 / 3
31/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • макарони - 200 г
  • печурки - 200 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • масло - 40 г
  • брашно - 2 с.л. равни
  • сол
  • олио
  • черен пипер
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • магданоз - 3 - 4 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макароните се сваряват според описанието на опаковката, изплакват се със студена вода и се оставят да се отцеждат. Гъбите се почистват, нарязват на тънко и се задушават до полуготовност в маслото и малко олио.

След като са почти готови гъбите ги овкусяваме със сол, черен пипер, пресован или нарязан на ситно чесън и нарязан на ситно магданоз, сипваме и брашното и разбъркваме да се позапържи. Сипваме при непрекъснато бъркане млякото (на тънка струя).

Оставяме да се сгъсти за 1-2 минути, след това прибавяме и макароните, разбъркваме да се затоплят хубаво и сервираме поръсени с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: