Глазирани пилешки крилца на фурна

ЕфросияЕфросияДжедай301
08/11/2011
"Не само на вид, но и на вкус са неустоими!"
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо31 701
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • кетчуп - 2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч. кафява
  • сос уорчестър - 2 с.л.
  • оцет - 2 с.л. ябълков
  • морска сол - на вкус
  • черен пипер - смлян, на вкус
  • пилешко месо - 700 - 800 г пилешки крилца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа разбъркайте заедно кетчупа, захарта, сосът Уорчестър, оцета, морска сол и черен пипер на вкус. Отделете една голяма част от соса, а в останалата накиснете пилешките крилца. Оставете да престоят в соса за 1/2 час.

Загрейте фурната и намазнете леко голяма тава. Изсипете пилешките крилца в нея, залейте с 1/2 от отделения сос и покрийте тавата с фолио. Сложете крилцата да се пекат за около 30-35 минути, като накрая отстраните фолиото и оставите да се запекат за 5 минути.

Поднесете порция пилешки крилца с каничка със соса и резени портокал.

Рейтинг

5 4
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар