Начин на приготвяне
Сметаната се разбива с миксер до пухкавост и се подслажда с пудрата захар. Постепенно се добавя крема сиренето на порции и се разбива, докато го поеме напълно.
Измиват се добре всички плодове. Ягодите и черешите се почистват от дръжките, а на черешите се отстраняват костилките. Нарязват се прасковите и кайсиите на парченца.
В средно голяма прозрачна купа на дъното се слагат нарязаният на кубчета шоколадов блат. Напоява се с половината от ликьора. Покрива се с 1/3 от крема и се заглажда.
Посипва се с парченцата праскова и кайсия, като се оставя малко от тях. Отново се покрива с крем, като се внимава той да не скрие плодовете отстрани на купата, за да се виждат. Нарязват се няколко ягоди на две по дължина и се подреждат с вътрешната част към стената.
В средата се нареждат ягоди на малки парчета и се слага и нарязаният на кубчета ванилов блат. Отново се напоява блатът с останалия ликьор. Разпределя се отгоре и останалият крем и се заглажда.
Отгоре се редят черешите. Полива се с разбития конфитюр от ягоди. Украсява се с всички плодове като се добавя и нарязаната диня на кубчета. Поставят се листенца прясна мента.