Начин на приготвяне
Разбийте белтъците в суха и дълбока купа. Добавете солта и лимоновия сок.
Прибавете пудрата захар, разбъркайте и бийте сместа с миксер до получаване на гъст белтъчен сняг.
В тава, застлана с домакинска хартия, очертайте кръг и изсипете белтъчната смес по него.
Изпечете (изсушете) блата във фурна по-продължително време на 50-70 градуса.
Готовия целувчен блат поставете в подходяща чиния и охладете.
Разбийте сметаната на гъст сняг. Намажете блата със сметаната.
Поръсете отгоре почистени и нарязани ягоди.
Полейте с боровинковото сладко и декорирайте целувчената торта с мента.
Консумирайте веднага, защото целувченият блат омеква.
Белтъчният десерт Анна Павлова е готов.
Коментари