Белтъчен десерт Анна Павлова

Белтъчен десерт Анна Павлова
Снимка: Веселина Константинова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Изключителен десерт, кръстен на една още по-изключителна жена"

Необходими Продукти

  • белтъци - 4 бр.
  • пудра захар - 250 г
  • нишесте - 1 с.л. царевично
  • течна сметана - 200 мл
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • ягоди - 300 г
  • сладко от боровинки - 3 с.л.
  • мента - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците в суха и дълбока купа. Добавете солта и лимоновия сок.

Прибавете пудрата захар, разбъркайте и бийте сместа с миксер до получаване на гъст белтъчен сняг.

В тава, застлана с домакинска хартия, очертайте кръг и изсипете белтъчната смес по него.

Изпечете (изсушете) блата във фурна по-продължително време на 50-70 градуса.

Готовия целувчен блат поставете в подходяща чиния и охладете.

Разбийте сметаната на гъст сняг. Намажете блата със сметаната.

Поръсете отгоре почистени и нарязани ягоди.

Полейте с боровинковото сладко и декорирайте целувчената торта с мента.

Консумирайте веднага, защото целувченият блат омеква.

Белтъчният десерт Анна Павлова е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Забравих да добавя, че по желание може да се поръси с пудра захар.
01.06.2016 18:04