Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Панирани крилца и бутчета на фурна

Панирани крилца и бутчета на фурна

Евтини РецептиЕвтини Рецепти
Помощник Готвач
1722k4542
Панирани крилца и бутчета на фурна3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Панирани, но без излишни мазнини - няма как да не опитате тези здравословни пилешки вкусотийки на фурна"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 4 бр.
  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • соев сос - няколко лъжици
  • панировка - 1.5 пакет готова
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • брашно - няколко лъжици
  • лимон - сок и кората от 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиствате добре крилцата и бутчетата от перушина и ги оставяте в подходящ съд. Изсипвате соевия сос, сока от лимон и настърганата на ситно кора, като хубаво ги намажете и ги слагате за 1 час в хладилника. След като се мариноват ги изваждате.

Нареждате си в отделни съдове брашното, разбитите яйца и панировката. Потапяте първо в брашното, после в яйцето и накрая овалвате добре в панировката. Подреждате ги в тавичка с хартия за печене.

Печете ги в загрята на 170 градуса фурна около 30 минути. Панировката ще добие приятен цвят и не се разсейвайте с интернет, че аз моите за малко да ги изпусна :) Вървят с много бира!

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: