Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелева Салата»Дунавска салата туршия

Дунавска салата туршия

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Дунавска салата туршия2 / 2
12/02/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
68 мин.
Порции
10-11 буркана
"От съкровищницата с рецепти на Българската кухня измъкнахме и това предложение, което бързаме да споделим с вас!"

Необходими Продукти

  • зеле - 3.5 кг
  • червени чушки - 3 кг
  • зелени домати - 2.5 кг
  • моркови - 1 кг
  • олио - 0.6 л
  • оцет - 0.7 л
  • дафинов лист
  • черен пипер
  • сол - на вкус около 300 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се нарязват на дребно, разбъркват се. Прибавят се олиото, оцета и солта. Отново добре се добре размесват.

Зеленчуковата смес с марината се пълни в буркани, около 10-11 компотени излизат. Отгоре в буркана се поставя малко парченце дафинов лист и няколко зрънца черен пипер.

Затварят се и се стерилизират 7-8 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
57
42
30
20
10
Дай твоята оценка: