Торта Елзас

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Торта Елзас2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.

Необходими Продукти

  • Блат
  • жълтъци - 7 бр.
  • белтъци - 5 бр.7
  • пудра захар - 150 г
  • какао - 40 г
  • брашно - 140 г
  • масло - за намазване
  • брашно - за поръсване на формата
  • орехи - за украса
  • Плънка
  • лешници - 200 г
  • пудра захар - 200 г
  • бишкоти - 80 г
  • сметана - 250 г
  • ром - 5 с.л.
  • ванилии - 1 бр.
  • Крем
  • масло - 100 г
  • пудра захар - 100 г
  • ром - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме жълтъците с 100 г от пудрата захар, прибавяме 5 с.л. вряла вода и продължаваме да разбиваме, докато сместа се сгъсти.

Разбиваме на твърд сняг белтъците заедно с 80 г от захарта и ги прибавяме към жълтъците, постепенно прибавяме пресятото брашно и какаото. Изсипваме сместа в намазана с масло и поръсена с брашно форма.

Печем блата в загрята на 180 градуса фурна и го охлаждаме. Разрязваме го на три.

Плънка:

Сваряваме смлените лешници с пудрата захар и сметаната за около 4 минути при непрекъснато бъркане, прибавяме смлените бишкоти и сваляме от котлона.

Крем:

Разбиваме оставеното на стайна темпуратура масло с пудрата захар на пяна, разделяме го на две. Към едната част добавяме лешниковата смес, рома и ванилията.

Намаваме блатовете с лешковата плънка, а отгоре намазваме с останалия крем размесен с рома.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: