Бирено джоланче

05/06/2018
Сия Рибагина
отСия РибагинаНовак690
"Обожаваме свински джолан, особено когато е приготвен с бира, защото става изключително крехък, ароматен и се топи в устата. Побързайте, защото нищо няма да остане за вас "
Приготвяне20 мин.
Готвене105 мин.
Общо125 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо41 650
  • Преглеждания за месеца1702
  • Преглеждания за седмицата96
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в купичка всички подправки и зехтина, разбъркайте до еднородна смес и с нея натъркайте добре свинския джолан. Почистете и нарежете картофите на едро.

Сложете свинския джолан и картофите в тава, посолете ги, добавете няколко парчета сушени домати и залейте с бирата. Покрийте тавата с алуминиево фолио и сложете в загрята фурна на 160 градуса за час и половина.

Накрая извадете тавата, махнете фолиото и полейте върху месото мед. Върнете отново във фурната на 180 градуса да се запече за 15 минути на 180 градуса до златист цвят.

Сушените домати са по избор. Аз имах няколко останали и ги сложих, може и да не ги добавяте, ако не разполагате с такива. Накрая поднесете джолана с картофки и поръсете с магданоз.

Месото е страхотно крехко, малко мазничко, но супер вкусно, а картофките с лек вкус на бира се топят в устата. Препоръчвам ви го :)подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Марияна
Марияна
05.06.2016 11:51
Хубава рецепта смятам. По този начин не съм го правила, но ще пробвам. Изклежда много добре. Със сигурност и апетитно.Сушените /няма от къде да си взема такива/ мога ли да заменя с мариновани?
1
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
05.06.2016 16:55
Благодаря,Мариянка.Да може да се добавят и домати от тези в зехтин,но както съм написала може и да се пропуснат.Не пуснаха чак толкова аромат,колкото си мислех и напълно може да се изключат.
0
0
Ваня Георгиева
Много обичам джолан но по този начин не съм приготвяла, в нашия край го правим със кисело зеле или сварен и запечен. Ще пробвам така, много вкусно изглежда.
1
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
05.06.2016 16:56
Благодаря,опитай,ако обичате такова месо,със сигурност ще ви хареса :)
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв