Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Ирландски хляб със сода и кисело мляко

Ирландски хляб със сода и кисело мляко

Ирландски хляб със сода и кисело мляко
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
15/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
7
"Не правете планове да има и за следващия ден от този хляб - няма шанс да остане и троха от него"

Необходими Продукти

  • сода бикарбонат - 1 ч.л. с връх
  • брашно - 4 ч.чаши
  • сол - 1 щипка
  • оцет - 1 с.л.
  • кисело мляко - 1.5 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Угасете содата и оцета в киселото мляко. Добавете водата и разбъркайте, оставете сместа да се активира.

Към сместа добавете брашното със солта и постепенно замесете тесто. Имайте предвид, че този вид тесто не се меси продължително - необходимо е само да се оформи на топка.

Застелете тава с хартия за печене и сложете топката тесто отгоре. Направете няколко прореза с остър нож и поръсете с брашно.

Загрейте фурната на 200 градуса. Печете хляба до готовност - около 40 минути.

След това охладете и поднесете ирландския хляб със сода и кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: