Начин на приготвяне
Водата и олиото кипват на котлон, прибавя се солта и брашното и когато всичко стане една хомогенна топка, се сваля от котлона да изстине.
Слага се в купа и бъркайки с миксера, се прибавят едно по едно яйцата до пълното им усвояване от сместа. Шприцоват се еклерите на хартия за печене и се пекат на 200 градуса до златисто, без да се отваря фурната.
Малко преди да се извадят, се изключва фурната и се отваря много леко за постепенно изстиване.
Кремът се прави на водна баня, като към кипналото мляко се прибавя разбитата смес от останалите неща и се бърка до сгъстяване.
Еклерите се пълнят студени със студен крем. Глазурата е от разтопен натурален шоколад, смесен с малко олио, докато е горещ, за по-лесно нанасяне.