Мастършефски еклери

Мастършефски еклери
Снимка: Елена Ангелова
1 / 2
06/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
30
"Като от кулинарен конкурс - с тези мастършефски еклери ще спечелите най-голямата награда - щастливите усмивки на близките си"

Необходими Продукти

  • брашно - 120 г
  • вода - 200 мл
  • олио - 100 мл
  • сол - щипка
  • яйца - 4 бр.
  • За крема
  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 15 с.л.
  • нишесте - 4 - 5 с.л.
  • лимони - кората на 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата и олиото кипват на котлон, прибавя се солта и брашното и когато всичко стане една хомогенна топка, се сваля от котлона да изстине.

Слага се в купа и бъркайки с миксера, се прибавят едно по едно яйцата до пълното им усвояване от сместа. Шприцоват се еклерите на хартия за печене и се пекат на 200 градуса до златисто, без да се отваря фурната.

Малко преди да се извадят, се изключва фурната и се отваря много леко за постепенно изстиване.

Кремът се прави на водна баня, като към кипналото мляко се прибавя разбитата смес от останалите неща и се бърка до сгъстяване.

Еклерите се пълнят студени със студен крем. Глазурата е от разтопен натурален шоколад, смесен с малко олио, докато е горещ, за по-лесно нанасяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: