Начин на приготвяне
В тава нарязваме доматите на четвъртинки. Пипера и лука ги чистим и нарязваме на четвъртинки. Скилидките чесън добавяме цели. Чери доматите добавяме цели. Добавяме маслото, поръсваме със сол и черен пипер.
Печете за около двадесет минути, докато всички домати не омекнат и отделят сокове. Докато печем доматите подготвяме другите елементи на ястието. Слагаме в блендeра авокадото и добавяме маслото и лимоновия сок. Оставете в хладилника.
Смесете подправките и семената. Семената се слагат в предварително намазнения със зехтин горещ тиган, така че когато те започват да пукат техните вкусове, масла и аромати да станат едно цяло. Разбърква се за известно време, докато всичко се свърже. Преместваме в друга купа и ги оставяме да се охлади.
Когато доматите и другите продукти са готови и добре опечени, изсипваме ги в тенджера. Всичко се пюрира в блендер и продължаваме да готвим на огъня. Добавяме овесените трици и готвим още известно време. Сервираме като слагаме супа, малко семена, 1 супена лъжица от авокадения крем и лъжица сметана.