Начин на приготвяне
Тиквата и морковите се почистват добре и се режат на кубчета, а лукът - на ситно. В дълбока тенджера запържете всички продукти в двата вида мазнина /масло и зехтин/.
След това се добавя зеленчуковият бульон. Вари се, докато зеленчуците омекнат. След това се пасира до гладкост с помощта на пасатор.
Към полученото пюре се добавя кокосовото мляко, лимоновият сок и се овкусява със сол и черен пипер.
Готовата тиквена супа се връща за още 5 минути на котлона. Поднесете, докато е още топла, гарнирана с тиквени семки и ароматни крутони.
Да ви е сладко! Разкошната крем супа с тиква е готова.
Забележка: Ако крем супата ви се струва много гъста може да разредите с малко вода.
Източник: Йоли