Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова Супа»Домашна витаминозна чорба

Домашна витаминозна чорба

Диана АндроваДиана Андрова
Готвач
1575503335241
Домашна витаминозна чорба2 / 2
06/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Най-добре вложените пари са тези, с които сте си купили пресни зеленчуци за тази вкусна витаминозна супа"

Необходими Продукти

  • карфиол - 400 г
  • броколи - 400 г
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • картофи - 2 - 3 бр. (средни по големина)
  • фиде - 1 топка
  • супа - 1 бр. готова
  • черен пипер
  • къри
  • куркума
  • чесън - на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зимата и студеното време са най-големите причинители на настинки и грип. През зимата зеленчуците и плодовете със сигурност трябва ежедневно да бъдат в храненията, но също така и супите. Топлите домашни и невероятно вкусни супи и бульони трябва да присъстват всеки ден на трапезата.

В голям дълбок тиган сложете 1 до 2 литра вода в зависимост от това колко количество супа искате да получите. Оставете водата да заври.

Междувременно обелете морковите и картофите и ги настържете на ситната страна на рендето, поставете ги в преварена вода.

Броколите и карфиола хубаво измийте и отделете на малки цветове, стъбълцата нарежете на дребни кубчета и ги добавяте в преварена вода.

Оставете чорбата известно време да ври на слаб огън и когато започне да кипи, поставете готовата супа и фиде. Разбъркайте и оставете докато фидето се свари.

Преди да махнете чорбата от огъня ѝ добавете подправките, разбъркайте отново и оставете чорбата на изключен котлон да поври още една минута.

Сервирайте я гореща и се насладете на вкуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: