Начин на приготвяне
В тенджера се слага вода да заври. Към нея се изсипва сол на вкус. Картофите се обелват и нарязват на кубчета (за да се сварят по-бързо).
Изсипват се в заврялата вода. След това се изчистват морковите, нарязват се на ситно и също се прибавят към водата. Идва реда на пиперките и лука.
Те се надребняват още повече, за да се сварят заедно с другите зеленчуци. Накрая се прибавя ситно нарязаният магданоз. Поръсва се с червен пипер и се оставя да ври.
Филийките хляб се нарязват на кубчета и се изсипват в тавичка. Омазняват се леко със зехтин и се поръсват със сол и червен пипер. Пекат се на силна фурна, като постоянно се разбъркват да не загорят.
Така получаваме крутоните. Когато зеленчуците са сварени, изцеждаме водата в друг съд.
Самите зеленчуци смачкваме с пасатор или кухненски робот, като се сложили и маслото при тях.
След получаването на еднородна смес, постепенно добавяме вода. Правим я толкова гъста, колкото ни харесва. Накрая сервираме зеленчуковата супа с крутони и 1 лъжица кисело мляко.
Витаминозната кремсупа е готова.