Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена чорба»Домашна рибена чорба от шаран

Домашна рибена чорба от шаран

NatalijaNatalija
Чирак
92129
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Домашна рибена чорба от шаран
Снимка: Natalija
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6
"Фантастична рибена чорба за всички сезони на годината ="

Необходими Продукти

  • шаран - 1 кг глави от риба
  • чесън - 3 глави
  • моркови - 4 средни
  • доматен сок - 100 мл
  • олио - 20 мл
  • вода - 700 мл
  • сол - 1 с.л
  • черен пипер - половин ч.л.
  • билкова подправка - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • бахар - половин ч.л. сладък
  • дафинов лист - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Налейте 700 мл вода в тенджерата и добавете главите на шарана да се варят. Варете ги за 45 минути, след като се сварят се изваждат от водата и се оставят да изстинат, като водата се запазва.

Нарежете лука и моркова възможно на най-ситно. Почистете охладените глави от риба и отделете месото.

Налейте 10 мл олио в дръга тенджера и добавете лука и моркова. След като са сварени, добавете доматения сок, билковата подправка, солта, черения пипер и дафиновия лист. Разбъркайте, след това налейте вода, добавете рибното месо и оставете да се вари още 45 минути.

Загрейте малко олио в тиган, добавете брашното и бахара и оставете да заври. Изсипете бульона в рибената чорба и оставете за още 15 минути на котлона. Свалете от котлона и сервирайте.

Приятен апетит с домашна рибена супа от шаран!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: