Пържени кюфтета с ориз и кашкавал

Деси МариноваДеси МариноваГотвач1968561
07/06/2016
"Кулинарната обиколка в търсене на най-доброто мезе за студена бира продължава с това изкушаващо предложение за пържени кюфтета с ориз и кашкавал "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 011
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме почистения и измит ориз. Разбъркваме добре каймата с подправките и ситно нарязания лук.

Към нея добавяме отцедения ориз, настъргания кашкавал и 1 яйце. Омесваме хубаво всички продукти и оставяме в хладилник за половин час.

След това оформяме кюфтета, които потапяме в разбито яйце и овалваме в галета или брашно.

Пържим ги в сгорещена мазнина. Поднасяме ги с гарнитура по избор.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Деси Маринова
Гарантирам, че са много вкусни, а подправките са лесно заменими :)
0
0
Наталия Петрова
Получили са се страхотни, аз бих махнала кимиона и чубрицата и бих сложила магданоз :)
0
0