Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Пухкави пържени кюфтета

Пухкави пържени кюфтета

Пухкави пържени кюфтета
Снимка: цветослава киркова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг (смес)
  • яйца - 2 бр.
  • галета - 150 г
  • лук - 1 глава кромид
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 щ.
  • универсална подправка - за кайма
  • черен пипер
  • чубрица
  • кимион
  • магданоз - пресен
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се смесва със солта.

Добавят се леко разбитите яйца, ситно скълцаният лук и наситненият магданоз, киселото мляко със содата, галетата, подправките.

Каймата се измесва добре и се оставя за 1 час в хладилник, оформят се кюфтета, овалват се в брашно и се пържат в сгорещена мазнина.

Поднесете пухкавите пържени кюфтета с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: