Домашни курабийки

Деси МариноваДеси Маринова
Готвач
1961k2071
Домашни курабийки
Снимка: Deni Dimittrova
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
Порции
30
"Селски курабии, Захаринки, Домашни курабии...знаем ги с много имена, но вкусът им винаги напомня на бабините сладкиши"

Необходими Продукти

  • брашно - 600 - 700 г
  • олио - 1 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • ванилия
  • сода за хляб - 1 с.л.
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта и ванилията. Към тях добавяме олиото и отново разбъркваме добре.

Следват киселото мляко със содата и накрая добавяме пресятото брашно. Месим меко тесто, при необходимост добавяме още брашно.

Оставяме тестото в хладилник за около 30 минути, за да ни е по-лесно след това да оформим топчета с размери на орех.

Нареждаме курабийките в тава върху хартия за печене. Мажем ги с разбития жълтък и поръсваме със захар. Печем в умерена фурна до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Deni Dimittrova
Deni Dimittrova
Вкусът от детството!
27.04.2021 19:06
1
Потребител#186700
Потребител#186700
Чудесни курабийки
05.03.2017 18:33
5
Dilqna Atanasowa
Dilqna Atanasowa
страхотни !!!
17.06.2016 17:21
6
1
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
Едно време продаваха захаринки - приличат на тях.
07.06.2016 14:41
5