Сръбски геврек

Диана АндроваДиана Андрова
Готвач
1575503335241
Сръбски геврек2 / 2
07/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Ха сега, що е то - Сръбски геврек ?"

Необходими Продукти

  • кайма - 800 г телешка
  • кашкавал - 100 г
  • бекон - 100 г
  • лук
  • лют червен пипер
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно лука, бекона и кашкавала, смесете ги с каймата. Разбъркайте сместа и сложете да престои в хладилник около 2 часа.

Навлажнете ръцете си и оформете 4 на брой кюфтета, чиято дебелина е около 1 пръст.

В средата им направете малка дупка, за да заприличат на гевреци. Намажете с олио и печете на умерено загрята скара за около 5 минути от едната страна.

Внимавайте да не ги препечете, защото трябва да останат сочни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: