Начин на приготвяне
Почистете пилешките крилца и ги сложете в купа. Изцедете сока на лимона, настържете на ренде скилидката чесън и накълцайте лютото чушле на много ситно, смесете тези съставки и подправете със сол.
Изсипете сместа при крилцата и хубаво с ръце я втрийте в тях, така че да се овкусят всички. Покрийте с домакинско фолио и оставете в хладилника за час.
През това време направете соса като в тенджерка загреете зехтина. Почистете лука и чесъна и ги настържете на ситно ренде. Изцедете течността от лука и го сложете в зехтина, запържете за кратко, добавете кафявата захар, разбъркайте.
Лукът леко ще се карамелизира, сложете чесъна, пушения пипер, брендито и соевия сос. Разбъркайте и добавете кетчупа. Препоръчвам използването на качествен кетчуп за по-добър вкус. Оставете сместа да клокне, подправете с черен пипер и махнете от котлона. Оставете да се охлади.
Извадете крилцата, отцедете ги и ги сложете в тенджерката със соса. Оваляйте ги и натрийте с ръце много добре и ги подредете в намазана с малко зехтин тава. Слагайте крилцата в тавата с разстояние едно от друго.
Включете фурната на 170 градуса и печете до карамелен загар около 40 минути.