Сусамени свински хапки

08/06/2016
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 620
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свинско месо - 800 г
  • олио - 4 с. л.
  • сусам - 2 с. л.
  • соев сос - 2 с. л.
  • оризов оцет - 2 ч. л. (или ябълков оцет)
  • мед - 2 ч. л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на хапки с желаната големина. Загрейте в тенджера олиото и изсипете месото вътре, разбъркайте.

Щом хапките променят цвета си, сложете капак и намалете температурата.

Оставете месото да се готви докато остане само на мазнина. В сух тиган се запича сусамът. Смесете с непрекъснато разбъркване оцета, меда и соевия сос.

Прибавете сусама, черен пипер и сол. Полученият сос се изсипва върху месото и оставете да се готви под капак още 5 минутки.

Поднесете с гарнитура по избор.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Алекандра Иванова
Да и зависи от марката на соевия сос аз имам такъв които не мирише
0
0
Потребител#188909
Станаха вкусни,но много меришеше на соев сос можеби трябваше да сложа 1 лъжица вместо две
0
0