Начин на приготвяне
В купа смесете всички подправки, зехтина, мед и нарязана на ситно скилидка чесън. Разбъркайте и добавете бирата.
Сложете агнешкото месо в по-голяма тава, полейте със сместа и натрийте месото хубаво с нея.
Покрийте тавата плътно с алуминиево фолио и поставете във загрята фурна на 160 градуса за 2 часа.
Почистете и нарежете картофите на полумесеци. Когато изтече времето за готвене, извадете тавата от фурната, махнете фолиото и сложете картофите.
Ако течността е поизвряла, добавете зеленчуков бульон, подправете с малко черен пипер и сол, ако е необходимо и сложете пак във фурната на 180 градуса за 30 минути.
Поднесете печеното агнешко със зелена салата и студена бира.
Крехкото и сочно агнешко е готово.