Начин на приготвяне
Първо нарежете месото на порции, прибавете олиото в тенджера и дръпнете настрана. Измийте листата лапад и листата от бакла, ако са млади може да не ги бланширате в солена вода, а ако са по-едри първо трябва да ги кипнете в солена вода.
Нарежете пресния лук и заедно с месото го запържете, нарежете на малки кубчета тиквичката, по късно прибавете и нея.
След като се запържи месото с лука долейте вода и нарязаните листа, оставете да къкри на слаб котлон. Когато месото започне да се къса и е почти готово добавяте и измития ориз с нарязания пресен джоджен.
Бъркате на моменти и сами трябва да прецените дали бульонът ще е достатъчен за сваряването на ориза, а ако не е, може да добавите малко топла вода. Сервирате с поръсен пресен джоджен и пресен чесън според сезона.
Ако не сте пробвали досега листа от бакла, време е да опитате, придават много аромат и вкус особено сготвени с агнешко или ярешко. Това е стара рецепта на моята баба от село.
Коментари