Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Сочно свинско с винен сос в йенско стъкло

Сочно свинско с винен сос в йенско стъкло

Деси МариноваДеси Маринова
Готвач
1961k2071
Сочно свинско с винен сос в йенско стъкло3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3-4
"Защо обичаме пържоли в йена ли, защото ни харесва да гледаме как се превръщат от сурово месо в сочни пържоли с ароматен сос"

Необходими Продукти

  • свинско контрафиле - 800 г
  • червено вино - 400 мл
  • олио - за пържене
  • брашно - 200 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и нарязваме свинското месо на пържоли. Поръсваме го с подправките.

Загряваме олио на котлона, овалваме пържолите в брашното и ги запечатваме от двете страни в олиото. Готовите пържоли нареждаме в йенско стъкло.

В него сипваме виното, като то трябва да покрие месото. Покриваме с капак съда от йенско стъкло и го слагаме в незагрята фурна.

Печем докато сосът от виното се сгъсти, поне час, за да се получи крехко месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Наистина много сочно и апетитно,браво!
08.06.2016 18:36
Диана Андрова
Диана Андрова
Изглежда много добре :)
08.06.2016 18:31