Обикновен блат за торта

marcheva14marcheva14Мастър Шеф99271059021
22/02/2018
"Всяка хубава торта започва с приготвянето на обикновен блат за торта "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 531
  • Преглеждания за месеца302
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • яйца - 5 бр. стайна температура, разделени
  • захар - 5 с. л. кристал
  • брашно - 5 с . л. бяло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса

Тортена форма с ринг около 22 -24 см покрита с хартия или плоска тава покрита с хартия

Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци.

Белтъците се разпенват с миксер до хубава пяна, добавят се 2 с. л. захар и се разбива на висока скорост на миксера до стегнати върхове.

Жълтъците се разбиват с миксер с 3 с. л. захар до побеляване, за около 7-8 мин, за да увеличат двойно обема си.

Разбитите белтъци се прибавят лъжица по лъжица към жълтъците, разбърква се внимателно, като се редуват с лъжици брашно. Нежно се разбърква с шпатула отдолу към върха.

Изсипва се в тортена форма, ако се приготвя торта в кръг, и след охлаждане може да се раздели на два или три блата, или в плоска тава, ако се приготвя тортено руло, което след това с помощта на хартията се навива на руло и следва пълнеж.

Пече се на 170-180 градуса за около 10-15 мин. до хубав златист равномерен цвят.

Това е обикновен пандишпан, който се ползва за основа на много торти.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар