Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Коледни елхички с айсинг

Коледни елхички с айсинг

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Коледни елхички с айсинг2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
25
"Нека Коледа бъде още по-празнична с тези елхички, направени с айсинг"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • канела - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1 ч.л. на прах
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • мед - 2/3 ч.ч.
  • масло - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 и 1/2
  • оцет - 2 капки
  • белтъци - 2 малки
  • пудра захар - 220 г
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • безвредна боя - зелена
  • захарни топчета и звездички за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресявам брашното, смесвам го с бакпулвера. Размеквам маслото леко. Разбивам яйцето и добавям маслото, меда.

Шупвам содата с оцета. Добавям джинджифила и канелата. Замесвам върху набрашнен плот тесто.

Тестото го разточвам с точилка и си изрязвам с формички на елхички. Редя ги върху тава, застлана с хартия за печене. Пека на 180 градуса в предварително загрята фурна.

След като ги изпека, ги оставям да изстинат.

През това време си правя айсинга. Чуквам 2 малки яйца и им отделям внимателно белтъците в купа. Прибавям пудрата захар и 1 к.л сок от лимон.

Разбърквам продължително, докато се получи бяла и гъста каша. Добавям зелен цвят хранителна боя - една ампулка на прах. Разбърквам.

С лъжичка нанасям върху коледните сладки, заглаждам с нея. Реда отгоре топчета, звездички захарни за украса на коледните елхички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Нина Иванова Иванова
Нина Иванова Иванова
Глазурата на снимката е шоколад, не айсинг. А и звездички и топчета не се виждат :)
28.06.2016 19:22
1
Покажи всички подкоментари
Марияна
Марияна
Хубави сладки са се получили, но не са с айсинг.
28.06.2016 12:28
1