Начин на приготвяне
Пресявам брашното, смесвам го с бакпулвера. Размеквам маслото леко. Разбивам яйцето и добавям маслото, меда.
Шупвам содата с оцета. Добавям джинджифила и канелата. Замесвам върху набрашнен плот тесто.
Тестото го разточвам с точилка и си изрязвам с формички на елхички. Редя ги върху тава, застлана с хартия за печене. Пека на 180 градуса в предварително загрята фурна.
След като ги изпека, ги оставям да изстинат.
През това време си правя айсинга. Чуквам 2 малки яйца и им отделям внимателно белтъците в купа. Прибавям пудрата захар и 1 к.л сок от лимон.
Разбърквам продължително, докато се получи бяла и гъста каша. Добавям зелен цвят хранителна боя - една ампулка на прах. Разбърквам.
С лъжичка нанасям върху коледните сладки, заглаждам с нея. Реда отгоре топчета, звездички захарни за украса на коледните елхички.
Коментари