Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени пиперки с ориз и грис

Пълнени пиперки с ориз и грис

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Пълнени пиперки с ориз и грис1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
150 мин.
Порции
12 бр.

Необходими Продукти

  • чушки - 1 кг пиперки
  • лук - 2 глави
  • ориз - 1 ч.ч.
  • грис - 2 с.л.
  • магданоз - ½ връзка
  • бульон - 2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - за овалване
  • лозови листа - 6 - 7 бр.
  • кисело мляко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме нарязания на филии лук, прибавяме измития ориз и гриса и също запържваме за малко. Добавяме нарязания магданоз, червен пипер и заливаме с бульона.

Оставяме да ври, докато оризът набъбне, след което сваляме от огъня и оставяме да изстине.

С охладената смес пълним чушките, предварително измити и почистени от семето.

Потопяваме ги в брашно и нареждаме в тенджера, на дъното на която сме сложили лозовите листа. Отгоре също нареждаме лозови листа, притискаме с една чиния, заливаме с гореща вода и сваряваме на умерен огън.

Сервираме ястието с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: