Домашни содени хлебчета

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
3k
959
3k
10/06/2016
"Вкусът на домашен и прясно изпечен хляб е гарантиран! Непременно опитайте "
Приготвяне35 мин.
Готвене30 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 637
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • брашно - 700 г
  • заквасена сметана - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • сода - 1 ч.л.
  • олио - 1/2 к.ч.
  • семена - за поръсване
  • жълтъци - 1 бр.
* мерки и количества
Содена Питка

Начин на приготвяне

В купа пресяваме брашното, прибавяме разбитите яйца, олиото, сметаната със содата и солта. Замесваме меко тесто, което оставяме да почине за 30 минути.

От тестото късаме малки парчета, от които оформяме питки.

Редим ги в тава застлана с хартия за печене и ги намазваме с разбит жълтък, поръсваме ги със семена.

Печем ги в предварително загрята фурна на 200 градуса за 25-30 минути.

Цветен кухненски нож за хляб и тестени изделия
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Цветен кухненски нож за хляб и тестени изделия
4.22 лв.
Виж ››

За хляба и тестените изделия ви трябва специален нож, препоръчваме ви този цветен кухненски нож, който ще улесни живота ви.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар