Пелмени по мой си начин

ЛюсиЛюси
Новак
2020247
Пелмени по мой си начин
Снимка: Ани Широва
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Не е важно дали са по рецепта или по мой си начин, важното е, че са много вкусни и ние ви ги препоръчваме"

Необходими Продукти

  • За плънката
  • кайма - 400 г смес
  • лук - 1 глава
  • сол
  • черен пипер
  • подправки - за кайма
  • За тестото
  • брашно - 2.5 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • вода
  • сол
  • За варене
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - на зърна
  • дафинов лист - (или 2 кубчета бульон)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата със скълцания лук, подправката за кайма, черния пипер и солта.

Направете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета.

В средата на всяко сложете от каймата, прегъвайте и притиснете краищата, за да не излиза плънката. Двата края съберете в един.

Сварете пелмени във вряща подсолена вода, в която сте сложили и черен пипер и дафинов лист.

След като изплуват на повърхността, оставете да врат още 2-5 минути и тогава извадете с решетъчна лъжица.

Поднесете пелмените топли с масло и сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#326894
Потребител#326894
Много вкусно!
29.05.2023 09:41