Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Плескавица»Сръбска плескавица с айвар по мой начин

Сръбска плескавица с айвар по мой начин

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Сръбска плескавица с айвар по мой начин
Снимка: Lenka
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Домашното винаги е най-вкусно! Импровизациите са позволени, даже са желателни. Вървят добре с червено вино тези сочни плескавици"

Необходими Продукти

  • говеждо месо - 600 г смляно
  • галета - 5 с.л.
  • айвар - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • лук - 1 бр.
  • магданоз - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • лют червен пипер - 1/2 ч.л..
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете яйцата в купа и ги разбийте.

Добавете месото към яйцата и омесете фино с ръце.

Поръсете месото с галета и подправки, след което месете отново с ръце.

Добавете айвар и ситно нарязания лук.

Когато всички съставки са добре смесени, оформете сочните плескавици.

Загрейте олиото в тефлонов тиган и запържете от двете страни.

Гарнитурата на тази сръбска плескавица с айвар по мой начин оставяме по ваш избор!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: