Начин на приготвяне
Отделяме бялото месо от домашно пиленце. Правим го на тънки филенца, осоляваме си ги леко и поръсваме с черен пипер. Всяко от филенцата оваляме в галета /изпечен леко и смлян стар хляб в случая/. Разбиваме две яйца в купичка. Оваляме после филенцата и в тях. Пържим от двете страни в горещо олио. Слагаме ги върху кухненска хартия.
Обелваме картофите и ги режим като клечки. Пържим ги в горещо олио. Вече готови посоляваме със сол и объркваме леко.
Нарязваме на ситно 1/2 глава лук и го запържваме в 2 с.л олио, прибавяме измития ориз, разбъркваме. Като стане прозрачен, прибавяме прецеден бульон от сварено пиле. Подправяме със сол и черен пипер. Сваряваме си ориза на тих огън.