Пържени палачинки с кайма

ЛюсиЛюси
Новак
20
169
48
156
13/06/2016
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 494
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Правите палачинки, които вие обичате вкъщи - с вода, кисело или прясно мляко. Сега идва редът на фарша. Нарязваме на ситно и запържваме в олиото глава кромид лук - до златисто.

Морковът и чушката също нарязваме на много дребни кубчета и чушката (червена или зелена - няма значение). Добавяме към лука и запържваме.

Добавяме фарш и половин кафена чаша вода. Посоляваме (ако има нужда), слагаме най-любимите си подправки и пържим до готовност. След като изстине каймата, слагаме я по 1. 5- 2 с.л. в едната страна на палачинка (като сармички). Може да се забоде с клечка.

В тигана разтапяме маслото, слагаме палачинките - става много бързо. При мен влиза 3 палачинки наведнъж. Слагам последната в тигана и веднага преобръщаме първата. Като първата страна трябва да е крайчето (или от страната на клечката) за да се запечати палачинката и да не се отваря.

Изваждаме и слагаме готовите палачинки върху домакинска хартия - за да попие малко от маслото. Изключително са вкусни.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар