Начин на приготвяне
Запържваме нарязаните праз, целина и моркови в загретия зехтин и добавяме ядките, разбъркваме и сипваме трохите, соевото брашно и подправките. Всичко заливаме с виното и бульона и разбъркваме.
Докато сместа е още топла оформяме на плоски стекове, които оставяме да се охладят. Печем стековете от двете страни до зачервяваме в тефлонов тиган. Сервираме ги полети със соса.
За соса:
В купа заливаме сушените гъби с 1 ч.ч. гореща вода и ги оставяме да се накиснат за 30 минути и ги нарязваме на ситно.
Сгорещяваме зехтина и в него запържваме почистените и нарязани на ситно печурки, докато останат на мазнина, после добавяме брашното, разбъркваме и изсипваме манатарките заедно с водата, в която са киснали. Готвим соса докато се сгъсти и го овкусяваме със сол и черен пипер.