Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Веган стек с кашу и манатарки

Веган стек с кашу и манатарки

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Веган стек с кашу и манатарки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зехтин - 2 с.л.
  • праз - 1 стрък нарязан на кръгчета
  • целина - 1 стрък нарязан на ситно
  • моркови - 1 бр. нарязан на едро
  • кашу - 250 г сурово едро смляно или орехи
  • пълнозърнест хляб - 1 ч.ч.трохи
  • соево брашно - 1 с.л. или брашно от нахут
  • магданоз - 2 с.л., нарязан на ситно
  • мащерка - 1 ч.л., прясна
  • кимион - 2 щипки
  • бяло вино - 50 мл
  • вода - ½ ч.ч. гореща или зеленчуков бульон
  • зехтин - за печене - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • За соса
  • сушени манатари - 1 с.л.
  • печурки - 200 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме нарязаните праз, целина и моркови в загретия зехтин и добавяме ядките, разбъркваме и сипваме трохите, соевото брашно и подправките. Всичко заливаме с виното и бульона и разбъркваме.

Докато сместа е още топла оформяме на плоски стекове, които оставяме да се охладят. Печем стековете от двете страни до зачервяваме в тефлонов тиган. Сервираме ги полети със соса.

За соса:

В купа заливаме сушените гъби с 1 ч.ч. гореща вода и ги оставяме да се накиснат за 30 минути и ги нарязваме на ситно.

Сгорещяваме зехтина и в него запържваме почистените и нарязани на ситно печурки, докато останат на мазнина, после добавяме брашното, разбъркваме и изсипваме манатарките заедно с водата, в която са киснали. Готвим соса докато се сгъсти и го овкусяваме със сол и черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: