Телешки стек с манатарки

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
328327
Телешки стек с манатарки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг телешки стекове
  • манатарки - 1/2 кг
  • масло - 30 г
  • За маринатата
  • чесън - 5 скилидки
  • червено вино - 1 и 1/2 ч.ч.
  • горчица - 1 и 1/2 с.л.
  • лимонов сок - 1 и 1/2 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете едро чесъна. Смесете всички продукти за маринатата и накиснете в нея телешките стекове за 1 денонощие на студено.

Нарежете манатарките на филии и ги задушете в маслото. Добавете по желание чесънчетата от маринатата. Изпечете маринованите телешки стекове на скара равномерно от двете страни.

Сложете маринатата да се вари, докато се редуцира и се сгъсти доста. Поднесете телешките стекове със задушените манатарки и поляти със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
56
43
31
20
10
Дай твоята оценка: