Начин на приготвяне
Накисваме манатарките за 20 минути в 1 ч.ч. гореща вода, прецеждаме и ги нарязваме, като запазваме водата.
С 2 с.л. зехтин задушаваме лука и добавяме печурките, доматите, сушените манатарки, мащерката, солта, маслините и босилека.
В намазнена тава надипляме 1 кора, поръсваме със зехтин и разпределяме плънката, слагаме втората кора и повтаряме, редуваме докато корите свършат. Нарязваме баницата на парчета и я заливаме с бирата и останалия зехтин.
Печем в предварително загрята фурна на 210 градуса за 10 минути, намаляваме на 180 градуса и печем за още 20-30 минути докато се зачерви. Готовата баница покриваме с кърпа за 5 минути, за да се задуши.