Сос за руло Стефани

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Сос за руло Стефани1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Готвене
15 мин.
Общо
15 мин.
"Всеки обича руло Стефани, но с този сос ще стане още по-вкусно"

Необходими Продукти

  • вино - 1/2 ч.ч. бяло
  • вода - 1 ч.ч. вода (200 мл)
  • брашно - около 2 с.л.
  • сметана - 2 с.л. течна
  • мазнина - останала от печенето на рулото
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете течността заедно с мазнината, които са останали от печенето на рулото. Сложете го в съд на котлона, загрейте го и запържете в него 2 с.л. брашно.

Бъркайте енергично и долейте виното, а след малко разредете и с водата.

Овкусете със сол и черен пипер и най-накрая, след като махнете от котлона посгъстилия се сос, разбъркайте със сметаната (може и без нея).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
59
48
33
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Сосовете,са важни...французите знаят!!!
17.07.2024 15:03
1
Su Georga Kristin
Su Georga Kristin
днес го направих и стана перфектен,благодаря за бързата и вкусна рецепта
26.04.2017 18:04
Nikolay Dimitrov
Nikolay Dimitrov
Днес ще правя руло Стефани и ще пробвам рецептата. Харесва ми.
27.02.2016 11:43
4
1