Начин на приготвяне
Нарежете печените чушки на лентички. Почистете морковите и лука, нарежете ги на дребно. Яйцата разбийте в купичка със сол и черен пипер.
В тиган сложете олиото, загрейте на котлона и добавете в него лука и морковите. Запържете за кратко до карамелен цвят на лука. Обелете домата и го настържете на ренде, добавете го в тигана, сложете капак и задушавайте до изпаряване на течността.
Накрая когато сместа се е посгъстила сложете яйцата, разбъркайте така че да се смесят с продуктите в тигана, запържете за 3 минути и махнете от котлона.
Оставете да изстине, вземете пасатор или уред за намачкване и пасирайте (намачкайте) леко.
Натрошете сиренето, сложете го в пърженицата и разбъркайте до еднородна смес. Поднесете охладена.
Коментари