Кюфтета с варен ориз с доматен сос

Деси МариноваДеси Маринова
Готвач
196
85
6
1
15/06/2016
"Уверяваме ви, че ще се изяде до последната вкусна капка доматен сос - опитайте и ще се уверите и сами "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 197
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • кайма - 500 г
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • HOSSO - за пържене
  • черен пипер
  • риган
  • сол
  • за доматения сос
  • доматено пюре - 250 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • HOSSO - 1 с.л.
  • вода - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме ориза. Слагаме го в тенджера заедно с 1 ч.ч. вода и малко сол. След завиране го варим 8 минути, след което още 2 на бавен огън и го отместваме. Омесваме каймата с подправките и оформяме кюфтета.

Пържим ги в сгорещена мазнина. В по-малка тенджера слагаме доматеното пюре, солта, захарта, олиото черния, червения пипер и водата. Разбъркваме и слагаме на котлона. Когато започне да бълбука - отместваме.

В чиния слагаме 2-3 пържени кюфтета, овкусения със сол и черен пипер ориз и доматения сос покрай тях. Поръсваме с риган или друга зелена подправка по избор.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Христо Славейков
Получи се добре гарнитурата варен ориз. Точна е рецептата! Другото не съм го готвил, следващият път със сигурност ще го пробвам. Адмирации за автора!
0
0