Начин на приготвяне
Сложете каймата в голяма купа. Нарежете лука и магданоза на дребно. Сложете ги при каймата.
Добавете сол, черния пипер, яйцето и накиснатата филия хляб във вода - изцедена. Омесете каймата.
Направете малки топчета. Оваляйте кюфтенцата в брашно и леко ги сплескайте.
Сложете в тенджера малко мазнина и ги изпържите леко от двете страни. Извадете и заделите.
В същата мазнина сложите лука, моркова и целината, които предварително сте нарязали на дребно. Задушете до омекване.
Добавете доматите нарязани на малки парчета, доматеното пюре и червения пипер. Налейте малко вода.
Сложете солта, захарта и черния пипер.
Пресовайте чесъна с помощта на преса за чесън. Разбъркайте, намалете котлона и оставете доматения сос да ври един час.
Махнете от котлона. Пасирайте леко соса с пасатор. Върнете на котлона.
Сложете кюфненцата вътре и варете още 10-15 минути.
Махнете кюфтетата с доматен сос и поръсите с пресен магданоз.
Коментари