Начин на приготвяне
Сгряваме 3 с.л олио в един тиган. Обелваме и нарязваме на дребно лука. Картофа го обелваме и нарязваме като за пържене и след това през средата.
Слагаме лука в горещото олио и го запържваме леко, добавяме картофите. Аз го правя с много картофки. Обръщаме отвсякъде, да се позапържат картофите, но не много.
Разбиваме в купа яйцата с прясното мляко. Нарязваме кашкавала на дребно. Тънките парченца луканка нарязваме на дребно. Двете шайби от домат също са на дребно. Всичко слагаме в купата. После в нея слагаме и лука с картофите. Объркваме леко с лъжица.
Изсипваме обратно в тигана. Пържим от едната страна. Ката получи приятен загар, слагаме голяма чиния и обръщаме тигана. Прехвърляме внимателно в тигана пак омлета откъм неизпържената страна.
Върху изпържената пръскаме 2 с.л. кашкавал, настърган предварително, докато се пържи едната страна. Кашкавала отгоре се разтопя приятно.
Като получим приятен загар и от долната страна, слагаме омлета внимателно в чинията, в която ще го поднесем за обяд например. Хапваме със салата.