Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Печени свински ребра със соев сос

Печени свински ребра със соев сос

Печени свински ребра със соев сос
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
210 мин.
Общо
220 мин.
Порции
4
"И едни сочни печени ребърца - ей така, за душата и за приятели"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1 бр. цели
  • соев сос - 7 - 8 с.л.
  • сос bbq - 5 - 6 с.л.
  • бира - 1/2 кутийка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ребрата и ги оставете в пластмасова кутия с капак.

Сложете соевия сос, затворете и оставете в хладилника за една нощ.

Извадете и намажете от двете страни с BBQ соса. Поставете в тавичка.

Налейте бирата и завийте хубаво свинските ребърца от всички страни с алуминиево фолио.

Поставете в загрята фурна на 160 градуса. Оставете така за 3 часа.

Махнете фолиото и запечете до златиста коричка, като увеличите градусите на 200.

Ако желаете, може да намажете с още една лъжица от соса, когато махнете фолиото, за да подсилите аромата на печените свински ребра със соев сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: