Десерт с маскарпоне
Mascarpone Dessert
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Десерт с маскарпоне

Десерт с маскарпоне

EfrosiaEfrosia
Джедай
9735k1122k
Десерт с маскарпоне1 / 2
16/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2-4
"Днес ще ви предложим този вкусен и лесен десерт поднесен с шоколадови пръчици"

Необходими Продукти

  • маскарпоне - 1 опаковка
  • захар - 100 г пудра
  • яйца - 2 броя
  • сметана - 150 мл течна
  • желатин - 1 пакетче
  • бисквити - 1/2 опаковка Вихрен (с орехи)
  • шоколад - 80 - 100 г течен
  • масло - 100 г разтопено
  • орехи - 50 г смлени
  • есенция - 1 ч.л. ванилова
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете бисквитите заедно с орехите и размесете с разтопеното масло, есенцията, докато се получи стегната смес. Разточете я на тънък блат с помощта на точилка. От блата с помощта на чашките, в които ще изсипете крема, изрежете кръгчета (с големина, колкото гърлото на чашките).

За да приготвите крема разбийте маскарпонето с пудрата захар. Накиснете желатина в малко студена вода да набъбне. Отделно разбийте сметаната на пухкав сняг. Сложете съд на водна баня на котлона, чукнете яйцата и с миксер започнете да ги разбивате.

След това бъркайте с тел, докато яйцата се сгъстят на крем. Свалете от котлона и смесете с желатина до разтопяването му. Оставете леко да се охладят и ги добавете внимателно към маскарпонето при непрекъснато биене с миксер. Накрая объркайте крема със сметаната.

В предварително подготвените чашки или купички сипете на дъното по 1 с.л. разтопен течен шоколад. Разпределете крема в чашките и отгоре сложете предварително изрязаните бисквитени подложки. Сложете десерта с маскарпоне да стегне за 3 часа в хладилник. Поднесете обърнат върху чинийка със малко шоколадови стърготини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
57
44
30
20
10
Дай твоята оценка: