Каракачански кебап

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Каракачански кебап2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6
"Два вида свинско, малко шунка и лук за цвят - бабина рецепта за малки и най-вече за пораснали момчета"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г плешка
  • свинско месо - 500 г врат
  • зехтин - 50 мл
  • сол
  • черен пипер
  • домати - 400 г кубчета
  • мащерка - 1 ч.л
  • бульон - 200 мл зеленчуков
  • лук - 5 глави кромид
  • шунка - 350 г
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете двата вида месо на едри парчета, подправете с пипер, зехтин и сложете в тава, сипете бульона, покрийте с фолио и поставете във фурната на 200 градуса за час да се запече.

Нарежете лука на полумесеци, а шунката на лентички.

Извадете тавата от фурната, махнете фолиото и сложете лука, шунката, доматите на кубчета и подправете на вкус.

Върнете тавата във фурната на 180 градуса и запечете до златисто-кафяв цвят на месото още 25 минути, като периодично разбърквате.

Преди поднасяне поръсете с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Тази рецепта взех преди години от една механа в Котел,собственичката беше супер усмихната и весела жена,също като мен :),бяхме се заговорили за готвене и че ми е страст приготвянето на домашна храна и ми написа рецептата да го пробвам.Не знам доколко е автентично,но е много вкусно.
19.06.2016 20:01
9
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Тук, в нашият район има каракачанско съсловие. Зная някои от обичаите им, но не съм се интересувала от кухнята и рецептата определено ме заинтригува.
19.06.2016 19:52
2