Начин на приготвяне
Направете маслено тесто от изброените продукти. Оставете тестото в хладилник за около 20-30 минути. Направете крем, като сварите млякото, добавите захарта и разбитото нишесте с малко студено мляко.
Варете на умерен огън при непрекъснато бъркане да желаната гъстота. Охладете готовия крем. Прибавете маслото и разбъркайте до хомогенизиране.
Разбийте сметаната на гъст крем с помощта на миксер. Внимателно съединете двата крема и разбъркайте до еднаквост.
Накъсайте малки топчета от масленото тесто и облепете стените на формички за тарталети.
Надупчете основата на кошничките с помощта на вилица. Изпечете в загрята фурна до готовност.
Извадете тарталетките внимателно от формичките, за да не се счупят, защото са много крехки. Охладете ги. Намажете дъното с течен шоколад.
Напълнете тарталетките с готовия крем.
Гарнирайте с парченца плодове. Полейте с желатин (разтворен по указания на пакета начин), за да запечатате плодовете. Поръсете с кокосови стърготини.
Плодовите тарталетки са готови.
Коментари