Пълнен заек с ориз и зеленчуци

Йорданка ТасеваЙорданка ТасеваИноватор3682762384
22/06/2016
"Скочило зайчето в тавата, извикало ориза и гъби за гарнитура и два часа се пекли до съвършенство "
Приготвяне40 мин.
Готвене120 мин.
Общо160 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 624
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме, измиваме и подсушаваме заека. Нарязваме гъбите и морковите и ги задушаваме в тиган със загрято олио. Към тях прибавяме нарязания на ситно лук и чесън. Разбъркваме добре. Добавяме сол, черен пипер и чубрица на вкус.

Разбъркайте хубаво зеленчуците с подправките. Прибавете ориза за няколко минутки или докато придобие стъклен цвят. Свалете от котлона. Намаслете подходяща тавичка.

Намажете заека с малко масло или олио и го намажете с подправки на вкус (сол, черен пипер, червен пипер) . Напълнете заека с част от сместа, а останалата сложете в тавата.

Прибавете около 3- 3 и половина чаени чаши вода и завийте с фолио. Печем в загрята фурна на 180 -200 градуса. Когато е готово месото махнете фолиото да се запече отгоре, да придобие вкусен и приятен цвят.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар